Ny bog fra Jeppe Krogsgaard Christensen

Jeppe Krogsgaard Christensen. Foto: Nikolai Linares

Fredag d. 13. november udsender vi to nye bøger. Den ene er ‘alle ord lever i et klassesamfund’ af Jeppe Krogsgaard Christensen. Bogen, der har undertitlen ‘en undersøgelse’ er Jeppes anden bog på Melodika.

Den første var ‘dage med p’ fra 2017, en konceptuel, poetisk og ofte morsom undersøgelse af romanen og af, hvor få ord der er nødvendige for at fortælle en historie og et menneske. Eller som Politikens Lilian Munk Rösing skrev, så er bogen “en miniature, der undlader narrative detaljer, men vrimler med poetiske.”
I ‘alle ord lever i et klassesamfund’ er der også tale om en undersøgelse af forholdet mellem sprog, genre og menneske. Men hvor ‘dage med p’ arbejdede med romanen, er det her opslagsværket, der er udgangspunktet.

Forfatteren siger selv om ‘alle ord lever i et klassesamfund’: “I et opslagsværk søger man specifik viden via nedslag og opslag, og her mødes man af nøgternt sprog og videnskabelig autoritet. Men mine ‘opslag’ er ikke strengt leksikalske. De er derimod et møde mellem kortprosa, poesi og essayistik, og ad den vej forsøger jeg ikke kun at beskrive sproget – det smukkeste og farligste instrument vi mennesker har konstrueret – på en ny og tankevækkende måde, men også at demonstrere, hvordan sproget mimer os og det samfund, vi lever i. Hvordan det også består af love, socialklasser, social kontrol – og ømhed. Det lyder måske kompliceret, men det skulle gerne fremstå helt enkelt på siderne.”

Jeppe Krogsgaard Christensen (f. 1973) har udover ‘dage med p’ og ‘alle ord lever i et klassesamfund’ udgivet fem romaner, senest den kritikerroste ‘April 2026’ (Gyldendal 2017).

Jeppe Krogsgaard Christensen:
‘alle ord lever i et klassesamfund’
112 sider / 175 kr. / udkommer fredag d. 13. november 2020
Bogen kan bestilles i Melodikas netkiosk her >

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s