Harald Voetmann med digte fra Vestegnen

Forfatteren og oversætteren Harald Voetmann (født 1978) har siden debuten ‘Kapricer’ (2000) udgivet mindst et dusin bøger og oversættelser. Flere af hans bøger har været indstillet til priser
og for ‘Alt under månen’ (2014) modtog han Kritikerprisen.

Senest udkom ‘Amduat. En iltmaskine’ (2018) og tidligere i år ‘H. C. Andersens Quarantaine-Dagbog’. I oktober udkom ‘Vreden skriver digtet’, Voetmanns oversættelse af den romerske digter Juvenals satirer.

Forfatteren bor vest for København og her foregår også’Tingtale’.

Harald Voetmann skriver selv om bogen:“Digtene her er skrevet i januar og februar 2017 og har tidligere været udgivet i et katalog for Kroppedal Museum med samme titel. Museet, som ligger i Vridsløsemagle, bad mig skrive katalogtekster til deres udstilling 99xVSTGN, som samlede 99 genstande fra Vestegnens historie fra Stenalderen til nu. De gav mig fuldstændigt frie hænder, et anstændigt honorar og en stor bunke information om genstandene og lokalhistorien. Ud over digtene indeholder kataloget interviews, breve, readymades og billeder af genstandene. Det er en rodekassebog. Jeg er glad for rodekassebøger, men jeg havde også en fornemmelse af, at der var skjult en digtsamling inde i kataloget, som kunne noget i egen ret, hvis den fik lov til at stå mere fokuseret. Efter en oplæsning i Nordvest i januar 2020 tilbød Peter H. Olesen at udgive den halvgemte digtsamling, som jeg nu har forsøgt at grave mig ind til. Det er jeg ham meget taknemlig for. Det er samtidig også første gang digtene her, min første digtsamling, bliver gjort tilgængelige udenfor Vridsløsemagle. Da jeg skrev Tingtale-kataloget, var mit håb at lave tekster, som kunne skabe en illusion af de landskaber og liv, som genstandene havde været del af. Ikke at forklare genstandene men at stable kulisser op bag dem. I bogen her er genstandene væk og kulisserne står alene tilbage.”

Harald Voetmann:
Tingtale
62 sider / 125 kr. / udkommer fredag d. 13. november 2020
Bogen kan bestilles i Melodikas netkiosk her >

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s