Papa Don Bold & Andre Kulørte Cantos (melo 012)

Laugesen  Lassen PR-foto 2

Peter Laugesen & Nils Lassen:
PAPA DON BOLD & ANDRE KULØRTE CANTOS (DUBMIX)

cd-album \ 48:44 min.
Release: 29. september 2014
Pladeselskabet Melodika \ <100 # 1 \ melo 012
Pris: 199,-                                                                                                                                                                   

Om Papa Don Bold & Andre Kulørte Cantos: Materialet på cd’en er baseret på en optræden på Café Teatret i 2013, hvor Peter Laugesen læste op og Nils Lassen akkompagerede på klokker, svanefjer og effektpedaler. Liveoptagelsen fra den eftermiddag i Skindergade er efterfølgende blevet bearbejdet af Nils Lassen i studiet, deraf dubmix i parentesen. Albummet kan med fordel høres med hovedtelefoner.

Hovedparten af de digte Peter Laugesen læser op på dette album, stammer fra digtsamlingen Grassian Cantos, som oprindeligt blev udsendt i forbindelsen med digterens tresårsdag i 2002. Laugesen skriver selv om digtene: ”GRASSINAN CANTOS hedder de her digte, fordi de er skrevet i Grassina, en lille by på en bjergside en halv snes kilometer fra Firenze, med et fodboldhold i den øverste lokale liga, et pizzeria, et par barer, en COOP, en bedemand og ellers det sædvanlige i en helt almindelig italiensk by, hvor Dante og hans Beatrice hver dag tager bussen ind til borgerkrigen, der raser rundt om museerne, der tager så venligt imod den ene danske gymnasieklasse efter den anden og, så vidt muligt, også de japanske turister, der har arbejdet et helt liv og sovet på en hylde i et skab for endelig en eneste gang at kunne besøge den store verden og se dens vidundere …”

Om Peter Laugesen & Nils Lassen: Peter Laugesen (f. 1942) er en af landets største nulevende digtere. Siden slutningen af tresserne har han udgivet mere end 50 digtsamlinger samt medvirket på et halv dusin album, hvor digte møder musik. Han har bl.a. arbejdet med bands som Mindspray og Singvogel og jazzmusikere som John Tchicai og Jakob Bro.
Nils Lassen (1960) er sangskriver, komponist, musiker og lydmager. Han har leveret materiale til andre til andre kunstnere – Sort Sol og Bleeder! – og lavet musik til teater og film – ”De skrigende halse”! – samt udsendt musik under forskellige aliasser, såsom 500 Feelings, Dreamtones og ikke mindst (((S)))), som har opnået international kultsucces. I Melodika-sammenhæng står han sammen med digteren Bo hr. Hansen bag det mesterlige album ”Hvem er jeg? fra 2007.

Om <100-serien: Papa Don Bold & Andre Kulørte Cantos er første udgivelse i den nye <100-serie. Som navnet siger, er her tale om et produkt som udkommer i mindre end 100 eksemplarer, helt præcist i 99 signerede og nummererede eksemplarer. Her er ingen fri-eksemplarer og promotion only, og her vil aldrig blive tale om genoptryk, ligesom udgivelserne heller ike kommer i almindelig distribution eller handel, men kun kan erhverves direkte hos Melodika. <100-serien er oprindeligt tænkt som et forsøg på at bevare og gentænke cd-mediet med udgangspunkt i form og indpakning, men nøgternt set er det vel en form for tagen værdig afsked med netop dette medie. Melodika sender cd’en ud på sin sidste rejse klædt i en smuk og ganske særlig dragt, som bl.a. indbefatter en bolt, en møtrik og italienske vinpapkasser.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s