Om Melodika

Melodika er et uafhængigt, sangskriverdrevet pladeselskab og musikforlag.
Selskabet blev oprindeligt etableret af Henrik Olesen og Peter H. Olesen alias sangskriverduoen Olesen-Olesen med henblik på at udgive plader med netop Olesen-Olesen, men har siden starten i 2002 også udgivet cd’er med andre udvalgte kunstnere.
Fælles for Melodikas forskelligartede udgivelser var som udgangspunkt, at kunstnerne synger på dansk.
Efter en længere passiv periode som pladeselskab blev Melodika i januar 2011 vakt til live igen.
Henrik Olesen trådte ud af selskabet og ind kom musikeren og komponisten Michael Lund. Melodikas næste udgivelse blev debutalbummet fra duoen De efterladte, som består af netop Michael Lund og Peter H. Olesen.

Siden udkom i 2012 først CS Nielsens album, “Man of the Fall” (cd + download) siden download-ep’er med  Mads Mads Mouritz & Hælerne og . I 2013 udsendtes De Efterladtes andet album, “Alvorsord og etagevask” (cd, lp + download) og North Ships debutalbum “Murder Rivers” (download).

I foråret 2014 udsendtes debut-ep’en med The Gun som download og der er  planlagt udgivelser med Peter Laugesen & Nils Lassen og Mads Mouritz & Hælerne.

5. august 2014
Efter i perioder at have udsendt forskellige andre kunstneres udgivelser vil Melodika fremover igen koncentrere sig om udelukkende at udgive egen musik, dvs. fremtidige udgivelser med De efterladte.
To allerede planlagte udgivelser med andre kunstnere er dog på trapperne, men herefter “indskrænker” Melodika altså aktiviteten, som det hedder på erhvervsvenligt nydansk.
Tak til alle de gode folk vi har arbejdet sammen med – og held og lykke med musikken og ordene. Vi ses derude!

30. juli 2015
melodika har fået en lille, ny underafdeling for bøger, blot kaldet forlaget melodika. Dette lille, kræsne foretagende er endnu i sin vorden, men målet er at udgive bøger, som er billige at producere og derfor kan sælges til læserne til en billig penge. Uden at gå på kompromis med kvaliteten, vel at mærke! Det er små, men smukke bøger. Det er billige, men gode bøger. Særlige bøger. Det er vores mål!
Forlaget har planer om at udgive et sted mellem to og seks bøger årligt. Peter er redaktør og korrektør og står for formidlingen til omverden, Michael er chefdesigner og står for den grafiske formgivning af bøgerne.
Forlaget modtager p.t. ikke uopfordrede manuskripter

– Michael Lund & Peter H. Olesen