Fire hjerter i Politiken

Jeppe Krogsgaard Christensens nye bog ‘tingene og sagerne’ er blevet indgående og positivt anmeldt af Lilian Munk Røsing som bl.a. skriver: ‘Det kendetegner de ting, bogen handler om, at de er det, som den tyske filosof Heidegger kalder Zeug; det er brugsting, som indebærer en forståelse af vores væren i verden. Zeug betyder ’tøj’: skrivetøj, værktøj, køretøj.

Man kan sige, at bogen netop har et Heidegger’sk blik på tingene; den forsøger at udfolde den forståelse af vores væren i verden, der ligger gemt i dem. Den er mindre interesseret i de følelser, tingene kan vække i os.

Men følelserne er der alligevel, når termokanden bliver en erindringsportal til barndommen, eller boltsaksen vejen til frihed. Krogsgaard Christensen hverken taler eller skriver med store bogstaver, men diskret sniger følelserne sig alligevel ind.

Det første jeg tænker på, efter jeg har læst bogen, er, hvilke ting jeg selv ville vælge at skrive om. Der ville være flere køkkenredskaber, tror jeg. Og også flere bløde ting, for eksempel håndklæder og sokker. Måske baljer. Men det er kun fint, at bogen kan invitere læseren til at opliste og måske i sit stille sind genfortrylle de ting og sager, gennem hvilke hun træder i forhold til verden.’

Bogen kan bestilles hjem hos den lokale boghandler eller købes direkte i Melodikas netkiosk her >

Foto: Per Morten Abrahamsen

Skriv en kommentar