fra hus og hjem

I dag fredag d. 15. oktober udkommer Jeppe Krogsgaard Christensens bog ‘fra hus og hjem’.

Det er Jeppe tredje bog på Melodika og på mange måder kan man sige, at bogen fuldender den uannoncerede trilogi, som blev indledt med ‘dage med’ (2017) og hvor nr. 2 i rækken var ‘alle ord lever i et klassesamfund (2020), som netop er blevet trykt i 2. oplag.

Hvor der også her er tale om en konceptuel bog, der beskriver det vante, det til bevidstløshed velkendte, på nye og genfortryllende måder, så er den nye bog langt mere personlig.

Krogsgaard Christensen: ’Bogen er et forsøg på at beskrive de rum, vi forstår som et hjem – entré, toilet, stue, soveværelse, osv. – så præcist som overhovedet muligt og samtidig skrive om de oplevelser, vi har i de enkelte rum. Og nok er de forskellige, men i essensen de samme og er det på tværs af klasseskel og samlivsformer. Det har jeg forsøgt at beskrive med en slags ’lyrisk sagprosa’ og indimellem pinagtigt intime bekendelser, og det her er på samme tid den mest nøgterne og mest personlige bog, jeg har skrevet – og kommer til at skrive.’

Om Krogsgaard Christensens første bog på Melodika, ‘dage med p’ (2017), skrev Politikens Lilian Munk Rösing: ’en miniature, der undlader narrative detaljer, men vrimler med poetiske.’ Og ’alle ord lever i et klassesamfund’ (2020) beskrev Tonny Vorm i Kristeligt Dagblad: ‘I en let og lyrisk tone renset for enhver belærende klang belyser Krogsgaard Christensen, hvordan ord og tegn arbejder på at skabe sig plads og retfærdiggøre deres eksistens i et stramt og pulserende hierarki.’

Om samme udgivelse skrev oversætter og litterat Neal Ashley Conrad: ’Denne bog er vigtig og er skrevet af en af tidens skarpeste, mest ordøkonomiske og præcise forfattere, hvis bøger altid er korte, smalle, men åbne og rækker tårnhøjt op og skærper vort forhold til detaljer.’

Jeppe Krogsgaard Christensen (f. 1973) har udover bøgerne på Melodika udgivet fem romaner, senest ‘April 2026’ (Gyldendal 2017).

‘fra hus og hjem’ kan bestilles hos alle boghandlere – men den kan også købes direkte i Melodikas netkiosk melodika.bigcartel.com. Bogen koster 175 kr. Porto og forsendelse er gratis.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s